Woningdelen is een zegen voor de stad

Woningdelen is een zegen voor de stad

Snel groeiend toerisme brengt uitdagingen met zich mee en het handhaven van de uitstekende regels die Amsterdam heeft opgesteld is lastig. Maar de stad zou er veel slechter aan toe zijn als er helemaal geen toerisme was en van alle toeristen zijn de toeristen die legaal woningen van inwoners boeken de beste gasten die we ons kunnen wensen. En zo verdient de gewone Amsterdammer ook nog iets aan de groeiende populariteit van onze fantastische stad. 

Geld verdienen vanuit je hangmat, dit zijn de fiscale gevolgen

Geld verdienen vanuit je hangmat, dit zijn de fiscale gevolgen

Krijg je al een visioen van een goudgeel strand met palmbomen, jijzelf lekker met een boekje en een cocktail in een hangmat? Een zwembad als van Dagobert Duck, gevuld met gouden muntjes?Niets doen, vakantie vieren en toch geld verdienen. Dat kan met Iamb&b.

Alle betrokkenen zijn blij: de toerist die in een unieke persoonlijke omgeving, logeert in het mooie Amsterdam, jij als verhuurder die een paar centen bijverdient over woonruimte waar je toch even geen gebruik van maakt, Iamb&b die een deel van de huuropbrengst krijgt voor de dienstverlening die zij jou als verhuurder uit handen nemen.
Er moet natuurlijk ook netjes belasting betaald worden dus is de belastingdienst ook blij.
De manier waarop het in de aangifte inkomstenbelasting moet worden aangegeven kan heel verschillend zijn per feitelijke situatie.

Waarom Iamb&b trots is op de Europride

Waarom Iamb&b trots is op de Europride

Iamb&b is een groot fan van de Gaypride. Hoewel er over de hele wereld Prides zijn, is het feest in Amsterdam uitgegroeid tot een volksfeest waar iedereen welkom is. Het doet er niet toe waar je vandaan komt, wat je geaardheid is en ook je religie is van ondergeschikt belang. De pride en de bijbehorende canal parade zijn een viering van de diversiteit. Of je nou in je tangaslip op een boot het feest viert of misschien wat gekleder langs de kant, iedereen is welkom en er is overal plezier en wederzijds respect. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Airbnb service bedrijf?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Airbnb service bedrijf?

Steeds meer mensen verhuren hun woning via platforms als Airbnb, Wimdu of Booking.com. Na een paar keer zelf schoon gemaakt te hebben, check-ins geregeld te hebben, en 's nachts gebeld worden door een gast die de sleutel kwijt is of de verwarming niet snapt kiezen verhuurders er vaker en vaker voor om hier hulp bij in te schakelen. Maar waar moet je op letten als je jouw Airbnb uitbesteedt?
 

Wat betekent een meldplicht voor Airbnb verhuurders voor jou?

Wat betekent een meldplicht voor Airbnb verhuurders voor jou?

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van de SP die gemeenten in staat moet stellen een meldplicht voor vakantieverhuur in te voeren.  Het is een lang gekoesterde wens van D66 Amsterdam en de Gemeente Amsterdam en het lijkt er nu van te gaan komen. Wethouder Laurens Ivens hoopt hier mee een extra wapen te hebben in de strijd tegen illegale hotels en op die manier vakantieverhuur voor bewoners in stand te kunnen houden. 
 

Airbnb gaat buren vragen om recensies

Er is veel te doen over de overlast die het verhuren van je woning op websites als Airbnb kan veroorzaken. Airbnb lijkt zich hier van bewust en kondigt aan de buren meer te gaan betrekken bij de woningverhuur. De woningdeel site biedt binnenkort buren van de aanbieders de mogelijkheid om recensies over de gasten te schrijven. Dat meldt nu.nl

Woningaanbieders krijgen zo een beter inzicht in hoe de gasten zich gedragen als ze zelf niet aanwezig zijn en dit moet helpen in de strijd tegen overlast. De komende weken wordt de functie uitgerold in verschillende landen. Airbnb hoopt hier mee het probleem op te lossen dat buren nergens met hun klachten terecht kunnen en er niets aan gedaan wordt als ze klachten hebben.

Dirk Minnebo van Iamb&b juicht de ontwikkeling toe: "Wanneer wij iemand helpen met het verhuren van zijn of haar huis geven we altijd kaartjes aan de buren met ons nummer zodat ze ons bij overlast altijd kunnen bellen, goed om te zien dat Airbnb dit nu als bedrijf ook oppakt" Het is goed dat Airbnb nu buren de mogelijkheid geeft om gehoord te worden. Het is afwachten hoe dit praktisch uitgewerkt gaat worden. Hoe wordt de privacy gewaarborgt bijvoorbeeld? Ook het daadwerkelijk ingrijpen bij overlast blijft lastig als je zelf op de bahama's zit. Daarom adviseert Iamb&b om altijd een lokaal contact persoon voor je buren en gasten te hebben.

*update: t originele persbericht van airbnb*

"We are proud to have built a respectful and compassionate community. Most Airbnb hosts are sharing the home they live in and we give them tools they need to only welcome respectful travelers. If issues do arise, we work with our community to try and resolve them. In the next month we are planning to start offering a new feature on our website that will enable neighbors to register a complaint directly to our customer service team for follow up. We will have more details when we formally launch the product in the coming weeks."


Meer weten over de service van Iamb&b?